EFT – Tapping Therapie

EFT Staat voor Emotional Freedom Technique, en is een methode waarmee je emotionele bagage kunt loslaten en lichamelijke klachten kunt verminderen.

*Resultaat: Je zit lekkerder in je vel.

EFT kan toegepast worden bij:

*Angsten en fobieën zoals bloosangst, vliegangst, spreekangst, autorij-angst, hoogtevrees, pleinvrees, claustrofobie, spinnenangst, faalangst etc….

*Stressklachten en Stress-gerelateerde klachten zoals hartkloppingen, uitstelgedrag, burn-out, overspannenheid, perfectionisme.

*Heftige emoties n.a.v heftige voorvallen en trauma’s, zoals boosheid, frustratie, verdriet, paniekaanvallen, hyperventilatie, machteloosheid, depressie, slachtoffergevoel, schaamte.

*Rouwverwerking.

*Gevoel van machteloosheid.

EFT werkt ook bij een scala aan lichamelijke klachten zoals:

*Migraine en andere vormen van hoofdpijn.

*Rugklachten.

*Spastische darm, ziekte van Crohn en andere darmklachten.

*Maagklachten zoals brandend maagzuur, maagzweer.

*Herstel na lichamelijk trauma.

*Menstruatieklachten.

*Gewichtsverlies.

*Zelfvertrouwen.

*Examenstress, ontstressen.

*Etc….

De methode zelf bestaat uit het kloppen op een aantal punten op je gezicht en romp, terwijl je een aantal zinnetjes herhaalt die te maken hebben met je klacht. Het is nodig om deze zinnen te herhalen, omdat deze je helpen je aandacht vast te houden bij de emotie die je los wilt laten. EFT is dus een behandelingsvorm welke direct invloed heeft op het lichaamsgevoel. EFT kan heel goed gecombineerd worden met andere therapie vormen en massage behandelingen.

Belangrijk om te weten is dat EFT niet geneest. EFT zet het lichaam aan om het zelf genezend vermogen van het lichaam aan te spreken. Er kunnen dus ziekmakende blokkades op heffen , en dat is mogelijk met EFT.

Kortom:

*EFT is een waardevolle aanvullende behandelwijze.

*Vanaf 2020 is het mogelijk om deze behandeling bij mij in mijn praktijk te boeken. Vanwege het Corona virus is deze cursus uitgesteld en gaat alles door in oktober.