Body & Mind Coach sessie

Een Body & Mind privé sessie is geweldig Uniek en op een holistische kijk op ieder Uniek mens, bekijk ik persoonlijk jouw klachten, en wat jij op dat moment als extra ondersteuning zou kunnen gebruiken om beter in balans te komen. Daarbij komen de Chakra’s altijd aan bod, en kan ik bij een massage ( daar sluit ik de sessie meestal mee af ) gebruik maken van warme edelstenen en werk ik uiteraard met een essentiële olie. Mijn Specialisaties pas ik graag toe in een sessie en samen bekijken we wat voor jou als extra ondersteuning nodig is om weer terug in Balans te komen. Kan best zijn dat je een aantal sessies nodig hebt als je bijvoorbeeld in een burn-out terecht bent gekomen, maar soms kan 1 sessie al heel veel veranderen ( transformeren ).

Door Mentaal en Fysiek bij elkaar te brengen, kan ik door bepaalde meditatieve oefeningen er voor zorgen, dat je spanning door bijvoorbeeld een traumatische ervaring, of angst mag doorvoelen en bewuster gaat zijn, zodat het uiteindelijk gaat helpen bij jou terugkomen in BALANS….

In het Najaar 2020 begin ik met een specialisatie gericht op nog meer coaching. Een aanvulling wat betreft de sessies die ik geef….meer ontwikkeling : EFT- Tapping Therapie, NLP coaching en een Masterclass cursus EMDR. Blijven ontwikkelen vindt ik heel belangrijk, vandaar ook de Stress Release aanvulling. Buiten mijn Yoga pas ik Stress Release vaak toe in privé sessies en in de Cursus Een Nieuw Begin.

Wat houd Stress Release nu eigenlijk in:

*Stress is een gevoel van spanning wat je ervaart als er dingen gebeuren waarbij je je niet veilig voelt, Je hebt het gevoel dat je wordt aangevallen. Dat kun je op verschillende manieren ervaren:

-Mentale Stress

-Emotionele Stress

-Fysieke Stress

De moderne mens heeft veel last van stress. Dat komt doordat er in onze samenleving veel gevaren zijn in de vorm van rechtszaken, langdurige contracten waar je niet meer vanaf kunt komen, dreiging van ontslag, financiële problemen, relatieproblemen, dreiging van geweld enz….

Langdurige stress kan leiden tot vermoeidheid en uiteindelijk tot uitputting. Je lichaam geeft signalen aan als je last hebt van stress. Denk daarbij aan Psychische, Emotionele, of Fysieke stress. Stress kan dus op verschillende manieren tot uiting komen, loop je te lang door met stress klachten, dan kun je of lichamelijke klachten krijgen, of psychische klachten en zelfs in een burn-out terecht komen.

Spanning in de spieren is ook een normale reactie bij stress, daarom is het zo belangrijk om altijd goed voor jezelf te zorgen, en op tijd bewegen zodat je lichaam en geest even een ontlading krijgt, en zo ook het verminderen van de aanmaak van het stress hormoon ( adrenaline ). Goed voor jezelf zorgen is daarom heel belangrijk om signalen te leren herkennen en leren om te luisteren waar jou stress klachten vandaan komen. Persoonlijk vindt ik beweging een heel belangrijk onderdeel om jou klachten aan te pakken. Ik werk met lichaam en geest samen om zodanig weer terug in balans te komen……

Een Body & Mind Coach sessie :

*Omdat je vaak bij stress klachten, ook last hebt van je spieren, zoals de PSOAS spieren die zich in de onderrug bevinden, het juist belangrijk is om spieren te laten ontspannen door bijvoorbeeld een massage. Maar omdat de Psoas spier centraal ligt in de onderrug, kun je helaas deze spier niet bereiken dmv een massage. Daarom zijn er Stress Release oefeningen ontstaan, speciaal om te helpen om je te ontladen van je Stress.

*In een Body & Mind Coach sessie gaan we samen aan de slag om te leren door middel van oefeningen, om mogelijk die ontlading te krijgen zodat je jou stress gerelateerde klachten aan kan pakken.

*Daarbij bekijk ik holistisch wat jij eventueel nog meer nodig zou kunnen hebben, om nog meer toles mee naar huis te nemen, zodat je thuis ook aan de slag kan.

*Het kan ook zomaar voorkomen dat ik met iemand ga wandelen in ons prachtige bos, zodat ik oefeningen onderweg kan geven om nog meer bewust te leren zijn….

* Natuurlijk combineer ik deze sessie uiteraard ook met een ontspanning massage en omdat ik ook Yoga docent ben, kan ik ook altijd even bekijken wat jij aan een Yoga oefening zou kunnen gebruiken.

*Een Body & Mind Coach sessie is een ontdekking naar JOU….leren om te ontspannen, en kijken waar de Stress klachten vandaan komen.

*Dit alles in 1 uurtje maakt het voor jou heel toegankelijk, en voel je hartelijk welkom.

*Spannend? een intakegesprek is altijd mogelijk….

*Kosten: 1 uurtje 35 euro

*Kosten voor een sessie van 1,5 uur zijn 50 euro

Betaling: Pinnen graag.

Voel je welkom……